Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur tänker en folkpartist?

Annons

 

Stiger bara lönerna mer än utgifterna och då inkluderat de olika bidragen, ja då kan vi tala om en standardhöjning. Samma är det med samhället. Om tillväxten tar fart, fler blir anställda, jobb tillkommer och statens inkomster ökar, genom att mer kommer in i skatter, ja då har samhället nått en gynnsam utveckling. Vårt samhälle är i dagsläget, långtifrån ett välskött och välmående samhälle. 

 Efter att kommunaliseringen av skolan hade skett (-89) och friskolreformen genomfördes (-92) så har elevernas skolresultat bara sjunkit allt mer och mer. PISA-mätningarna bekräftar bara, än mer, hur illa utvecklingen ser ut.  Under "flumskolans" epok, myntat av Folkpartiet Liberalerna, låg däremot Sverige ibland de högst presterande skolorna i Europa. Även i konkurrens med övriga världen hävdade sig den svenska skolan mycket väl. 

 Att då år 2006 sätta en Folkpartist att ha hand om skolans utveckling, är som att sätta en getabock i växthuset, för att sköta om detsamma. Resultatet blev det förväntade. Fiasko. Som gammal knekt satt han där i åtta år och styrde utan att begripa någonting om vad det egentligen handlade om. Kaserngårdspedagogen. I den proffesion han, bevisligen borde ha kunnat något om, vilket är krigsvapen, där lät FP handgranater bli betraktade som fyrverkeripjäser eller sprängämnen. Kan en major vid Försvarsmakten så lite om handgranaters effekt, så de kan få jämföras med fyrverkeripjäser? Vad mig anbelangar, så kommer jag ihåg att sprängkraften och splitterverkan vid träff i en folkhop skulle döda flertalet. Inget krigsvapen? Vad tänker en folkpartist med?

 

Nu har då FP på nytt lagt fram förslag om hur man ska lyckas bättre med att lösa bostads-och hyresbristsituationen. Som vanligt när något kommer ut ur en FP:s mun genom Jan Björklund försorg, så är det bara floskler som dräglas fram och i alla avseenden helt ogenomtänkta uppslag. Röveriet, det bara fortsätter. Blir en lättnad, den dag då dessa kvasiliberaler alternativt skvaderliberaler blir utslängda ifrån riksdagen.

Fobi för allt som andas någon form av samhällsansvar är betecknande för dessa "troende" Alliansanhängare. Demokratisk socialism är bättre än cyniskt samhälle som besjälas av moderalismens cyniska anda och deras naiva handlingsmönster. Moderaterna tycks tro att "alla individers lika värde" även gäller oseriösa, suspekta och kriminella hyresvärdar, varför det var en logisk handling av dem, att de år 2010, avskaffade förvärvslagen, den som fanns till, för myndighet skulle granska och endast bevilja dem, med god vandel, att få äga hyresfastigheter. Enligt moderaters logik ska kapitalet styra och mänsklig svaghet, kunde man helt enkelt bortse ifrån, anser, 

Arne Åkerberg, 76+

Omvärldsanalytiker, emeritus

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons