Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur viktig är våra barns utbildning?

Annons

Under de senaste två åren har mycket stora förändringar genomförts inom den kommunala grundskolan i Gävle. Tre skolor har lagts ner, två skolor har slagits ihop och beslut har nyligen tagits om ytterligare skolnedläggningar inom de kommande åren. Därtill har lärare varslats om uppsägning vid tre tillfällen. Våren 2007 varslades 80 medarbetare inom barn- och ungdomsförvaltningen (B&U) vilket ledde till 15 uppsägningar. Hösten 2008 lades ett nytt varsel om 100 medarbetare vilket ledde till 30 uppsägningar. Förra veckan varslades ytterligare 54 lärare. Hur många av dessa som kommer att sägas upp är i dagsläget inte klart eftersom förhandlingarna inte är slutförda.

Den ilska, frustration och vanmakt det ger upphov till är fullt begriplig och har speglats väl i artiklar och insändarspalter såväl de senaste dagarna som tidigare under denna period.

Att en anpassning långsiktigt måste göras kan vi som facklig part inte slå ifrån oss. Frågan vi ställer oss är när gränsen för vad en organisation kan klara är nådd? Barn- och ungdomsförvaltningen har fått strikta direktiv på att uppnå budget i balans vilket har lett till att kommunens högsta ledning följer utvecklingen inom B&U månad för månad.

Den fråga alla Gävlebor och folkvalda politiker måste ställa inför framtiden är;

ordförande i Lärarnas Riksförbund, Gävle

vice ordförande i Lärarnas Riksförbund, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons