Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I ett krisläge är det självklart att idrottsrörelsen ställer upp

Annons

 I takt med det ökande antalet flyktingar som kommer till Sverige ökar också behovet av både akuta och mer långsiktiga boenden för flyktingar, och då är det självklart att idrottsrörelsen ställer upp.

Migrationsverket skriver på sin hemsida:

Migrationsverkets boendeplatser i anläggningsboenden håller nu på att ta slut, och därför har myndigheten beslutat att gå in i nästa boendefas.

Genom samarbetet med länsstyrelserna har verket nu lyft frågan om så kallade evakueringsplatser i kommunerna, säger Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson.

Evakueringsplatser är tillfälligt boende i sporthallar, gymnastiksalar eller liknande lokaler.

Som läget ser ut nu är det av yttersta vikt att alla parter kliver fram och gör vad de kan. Om vi jobbar tillsammans kan vi klara det, säger Anders Danielsson.

Nu tar Gävle kommun sitt ansvar för att skapa evakueringsplatser och i det krisläge vi för närvarande befinner oss i är det självklart för svensk idrott att försöka hjälpa människor i akut nöd, även om detta tillfälligt kan störa den ordinarie verksamheten.

Samtidigt är det viktigt att hitta en hållbar långsiktig lösning. Idrottsrörelsens viktigaste bidrag på längre sikt är att erbjuda en verksamhet och en gemenskap som kan fungera som en väg in i det svenska samhället.

Här måste vi alla delta med att hjälpa till att hitta lösningar så att, såväl idrottsföreningar som flyktingar i behov av en sovplats, har någonstans att vara.

Bo Eriksson

ordförande Gästriklands Idrottsförbund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons