Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen svågerpolitik i Sandviken

Svar till signaturen ”Nytänk behövs”, Arbetarbladet 17 juli: I din insändare ställer du en del frågor som handlar om rekrytering av chefer i Sandvikens kommun. Du kommer också med en del påståenden.

Annons

Du påstår att det år efter år är underskott i budgeten. Det är ett felaktigt påstående. Vi lägger aldrig en budget med underskott. Inte heller har kommunen i sitt bokslut visat på underskott. Det är vi glada för och det visar på att vi har många bra medarbetare i kommunen.

Kommunstyrelsen har beslutat om ramar för budget 2009. Där har vi budgeterat för ett överskott, eller finansiellt mål som det heter, på 15 miljoner.

Sedan till chefsrekryteringarna. I lokalmedia har man helt korrekt redogjort för vilka chefer som inom en ganska snar framtid kommer att lämna sina arbeten på grund av pensionering. En del nya chefer har redan rekryterats och detta är de senast anställda:


 

Peter Olofsson, Handikappomsorgen, Maja Olsson, Jernvallen Drift AB (Göranssonska arenan), Alfonso Kubulenso, Sandvikens Energi AB, Ola Edström, Bygg och Miljö

Internt rekryterade

 

Maria Eriksson, Servicekontoret (nyligen rekryterats som kostchef externt), Anna Danielsson, Individ och Familjeomsorgen.

Nu står vi i begrepp att påbörja rekrytering av ny kommundirektör. Den tjänsten är för övrigt den enda tjänst som tillsätts av kommunstyrelsen. Rekryteringsprocessen har påbörjats och vid kommunstyrelsens sammanträde i oktober kommer en kravprofil att tas fram. Rekryteringen kommer att skötas med hjälp av rekryteringsbolag.

En ny chef för äldreomsorgen ska precis som du skriver anställas i vinter. Rekrytering kommer att ske där både internt och externt sökanden ges möjlighet att visa intresse för tjänsten. Sedan är det, som alltid, kompetensen som avgör vem som får jobbet.

Högbo Bruk står också inför att anställa ny VD, detta arbete kommer att påbörjas efter semestern i samarbete med kommunens personalkontor.

Jag kan försäkra dig och alla andra kommuninvånare att varje rekrytering sköts på ett seriöst sätt och den svågerpolitik du hänvisar till är helt främmande för mig.

 

Monica Jacobsson, s

 

 

 

kommunalråd

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons