Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja, vi tänker på de gamlas bästa

Annons

Svar på insändaren i Arbetarbladet 27 januari av Kathie Hagstedt med rubriken ”Ni tänker väl på de gamlas bästa?”.

Kathie Hagstedt frågar varför vi beslutar att flytta dem som bor i en gruppbostad på Varvaterrassen och om vi verkligen tänker på de gamlas bästa.

Vi som är förtroendevalda i Omvårdnads- nämnden och ansvariga för bland annat grupp- bostäderna i vår kommun, har fått många rapporter med allvarlig kritik om brister i gruppbostaden på Varvaterrassen. Det handlar om flera saker, bland annat att det saknas gemensamma utrymmen i gruppbostaden, vilket de boende har rätt till. Det saknas också godtagbara personalutrymmen och att bristerna absolut måste rättas till.

Många olika lösningar har prövats av Omvårdnad Gävle, inklusive hänsynsfulla kontakter med boende och anhöriga. Slutsatsen, efter alla prövningar och överväganden har blivit det förslag som Omvårdnadsnämnden beslutade om i december.

Hyresgästerna i gruppbostaden ska flytta tillsammans med befintlig personal till en helt ny gruppbostad. Själva flytten ska genomföras så varsamt det bara går, för att minimera störningar och omak för var och en som flyttar.

Alla 22 förtroendevalda i Omvårdnadsnämnden känner stort ansvar för att ge alla dem som har rätt till en gruppbostad, en bra bostad. För närvarande, väntar alltför många i Gävle på att få klartecken för flytt till en grupp- bostad. Vi politiker vill verkligen snabba på processen med alla planer och byggen. Väntetiden för de väntande är alltför lång för närvarande.

Svaret på Kathie Hagstedts fråga är: Ja. vi tänker verkligen på både de ungas och de gamlas bästa, även när vi har svåra frågor att besluta om.

Vivi-Anne Sundqvist (S)

ordförande i Omvårdnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons