Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är stolt över Gävleborna


Jag är en stolt Gävlebo.

Annons

Jag är det för att jag vet allt bra vi gör här och det vill jag sprida. Vi har en bra skola, andelen i årskurs 9 som är behöriga till nationella program på gymnasiet är 87,3 procent jämfört med riket 86,9 procent. 91,4 procent av våra elever i kommunala gymnasiet tar gymnasie-examen jämfört med 89,2 procent i riket.

Vi ligger centralt i landet, där allt fler ser Gävle som en kommun att etablera sig i och ha sina evenemang. Kommunen lockar hit konferenser från hela Sverige. Vi syns på kartan och därför är det rolig att vi är bäst på kartor och GEO-data. Vi ”spetsar” i geografisk informationssystem-branschen, företag från hela världen tittar på oss och ett och annat flyttar också hit. Gävleregionen blev utsedd till vinnare av ”Geospatial World Leadership Award 2013”.

Det har under en tid varit stor diskussion i media om kommunens kommunikation om Gävle. Det har både raljerats och underminerats. Frågan har varit varför vi ens ska prata om allt bra vi gör i Gävle. Jag vill se ett Gävle med fler bostäder, fler stadsfester, fler jobb och ännu fler företag än de 8 000, därför är svaret helt självklart Gävle är en fantastisk kommun och det ska alla som vill starta företag eller etablera sig här veta.

Jag upplever att Gävles invånare vill ha satsningar på våra barn och ungdomar och vi är en kommun som brinner för idrott och kultur. Kommunen växer så pass att vi ännu inte har hunnit bygga ifatt. Vi är även en kommun som det flyttas till med förhoppningar om jobb. Vi har utmaningar och det ska inte förminskas eller undanröjas. Men är vi dåliga? Är vi ett ställe som ingen vill bo på? Svaret är helt klart ett stort nej! Vi växer och utvecklas.

Vi måste bygga mer och det ska vi, med minst 300 bostäder per år. Denna målsättning vill vi socialdemokrater öka till 500. Det ger även välbehövliga arbetstillfällen. Vi ska bli bäst på att ge den service företagen efterfrågar, också det ger jobb. Det är ett arbete som kommunen lägger ner mycket tid och kraft på. Enligt SKL:s mätning Insikt 2013 ligger vi på plats 119 av kommunerna i nöjdhet, kundindex som mäter de företag som haft kontakt med kommunen och vi ser en ökning. Vi ska utveckla vuxenutbildningen så att alla som vill studera ska få framtiden inom räckhåll, så att de kan ta jobb som finns.

Jag är inte stolt över vad som helst, jag är stolt över Gävleborna som drivs av framtidstro. Jag berättar gärna för alla jag träffar om våra tillgångar, men givetvis också om våra utmaningar och hur vi kan arbeta tillsammans för att lösa dem. Det tror jag är den bästa inställningen.

Ahmed Amin (S)

ordförande, näringsliv- och arbetsmarknadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons