Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har inte svikit mina löften – jag ger inga

Annons

Jag måste erkänna att jag planerade att lämna Maria Aspers (MP) och Jörgen Sjöstedts (MP) senaste inlägg (Arbetarbladet 13 januari) om min roll i landstingspolitiken därhän. Må de i Miljöpartiets namn ta åt sig äran av de olika positiva händ- elserna på miljöområdet. Det råder väl ingen tvekan om att MP, både före mitt avhopp och nu, kämpar på dessa fronter. Men deras sätt att fortsätta svartmålningen av mig har fått mig att reagera. De påstår helt sonika att jag ”har lovat att inte spräcka den sköra majoriteten”.

Men det är ju just det som jag inte har gjort!

Det har inte fungerat något vidare med den saken och missnöjet var ömsesidigt. Men det var ändå inte jag som spräckte samarbetet. Jag blev faktiskt utkastad. Anledningen var att jag har lämnat MP för att jag anser att partiet har gjort om sin politik för långt ifrån mina gröna värderingar. Jag erbjöd ändå fortsatt samarbete med MP både i kommunen och i landstinget. I kommunen fick jag ett positivt bemötande men i landstinget sa de och deras samarbetsparter nej.

Sedan blir det lite skrämmande att MP anser sig ha uppnått något särskilt positivt genom att medverka till en uppräkning med 5 miljoner till X-trafik (5 procent). Det är det belopp som X-trafik krävde för bevarande av den nuvarande trafiken, helt enkelt den beräknade kostnadsökningen. Till och med lilla Ljusdal har fått skjuta till drygt en halv miljon av samma skäl!

Något mer trodde jag faktiskt att även de övriga partierna skulle satsa på den katastrofala situationen med fossilbränsledriven trafik.

fri grön politiker

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons