Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen risker begå lagbrott

För några år sedan brann skogen intill vårt sommarställe. Många människor kom för att titta och alla uttryckte sin sorg för det var ”deras” skog som brann.

Annons

Varken de eller vi ägde skogen, men det var den skog vi var vana att plocka vår svamp och våra blåbär i, och för oss var det ”vår” skog.
Så känns det för de människor som nu hotas av att ”deras” gräsplätt ska bebyggas. Det ställe man lever vid, där man har haft surströmmingsfester och där ens barn har spelat fotboll, känner man ett mentalt ägande till och man vill inte förlora det. Sedan må det finnas hur många parker som helst längre bort, där är det inte ”vår” gräsmatta. Naturområden intill bostäder är viktiga i städer och dem ska man värna.
I stället för att bygga i parkområden vill Folkpartiet att man ska bebygga de rivningstomter som finns på flera platser i Gävles centrala delar. Argumentet mot detta från bl a Skanska, som vill bygga i Klockgjutarparken, är att de platserna är privat mark och det blir dyrare!
Om det nu är så att privat tomtmark i centrala staden är dyrare än vad kommunen kommer att kräva för parkmarken, så innebär det att kommunen säljer denna mark till ett privat företag till ett pris under marknadsvärdet. Enligt kommunallagen får inte en kommun gynna ett privat företag, vilket skulle bli fallet här. Kommunen riskerar alltså att begå ett lagbrott.
Ett 55+ boende behövs i centrala Gävle, men det ska inte subventioneras från kommunen utan som alla andra bostäder måste det bära sina egna kostnader - och det finns ledig tomtmark att tillgå.

Christine Lekås, FP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons