Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagar ska följas – även i Sandviken

Kan det verkligen vara så att Sandvikens kommun har lyckats lura kommunalfacket då det gäller semesterlagen? Vad jag läst någonstans har inte Kommunal godkänt det som kommunen sagt om semesteruttag.

Annons

Att ställa som ultimatum att den anställde inom äldreomsorgen måste ha minst 40 dagar sparade för att över huvud taget få ut semesterdagar stämmer definitivt inte med semesterlagen. I så fall måste det ju gälla alla kommunanställda! Inte bara vårdpersonal!

Jag har jobbat fackligt sedan 1965 och har aldrig varit med om något liknande. Jag är dessutom anhörig till en kommun- anställd som inte ska få semester vid ett speciellt tillfälle. Detta tillfälle handlar om ett föräldramöte på den skola i Järpen som vår yngste son går på. Skolan vill naturligtvis att vi som föräldrar kommer dit bägge två.

Med andra ord kan inte kommunen sätta semesterlagen ur spel för en så viktig sak för oss och vår son. Nä, håll er till lagen om ni som kommun ska vara trovärdig i ert agerande.

Jag kan som facklig företrädare också tala om att då nya semesterlagen kom var jag ute över ett helt län och föreläste om den. Det var i mitten på 1970-talet.

En sak vet jag och det är att lagar är till för att följas, detta gäller även Sandvikens kommun!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons