Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg inte ned vår brandkår

Annons

Vi vill ha vår brandkår kvar!Om vi inte får ha vår brandkår kvar kommer det att ta 25–30 minuter för Sandvikens eller Hedesundas deltidsbrandkår att komma ut hit till Österfärnebo. Om någon till exempel inte kan andas lär de vänta en stund innan de kommer. De kan dö.

Lägg inte ned vår brandkår! Om det blir en olycka, till exempel en människa som fastnat i en bil, då hinner inte Sand- viken hit innan den människan har dött. Om det brinner hinner inte Sandviken eller Hedesunda deltid hit innan huset brunnit ner.

Lägg inte ned brandkåren i Österfärnebo. Om ni lägger ned den kommer det att dröja jätte- länge innan man får hjälp. Det får inte ta för lång tid, då kanske människor dör innan man får hjälp och hus brinner ner. Så snälla, ha kvar brandkåren.

Vi behöver en brandkår här i Österfärnebo också. Om någon inte kan andas kan de inte vänta i 20–35 minuter på hjälp, de måste få hjälp direkt, därför måste vi ha brandkåren. Även om det inte händer ofta att det brinner måste man ha säkerhet när olyckan är framme.

Bara för att Österfärnebo inte är så stort betyder det inte att det inte kan hända olyckor här också. Ni kan ju inte ta bort vår säkerhet för att spara pengar, tänk efter också.

Det är en plåga för oss i Österfärnebo att brandkåren kanske ska läggas ner.

De släcker inte bara bränder, de hjälper sjuka också. Många människor har blivit räddade av dem. Det skulle vara tråkigt om de inte skulle finnas. Riktigt tråkigt!

Så kom igen – låt oss ha kvar vår brandkår!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons