Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss få tillbaka 73:an

Familjerna Hedberg och Eklund frågar sig om det verkligen får gå till så här i vården? De kräver en förklaring.

Annons

Nej, naturligtvis får vanvård icke förekomma och nu vaknar klinikchefer, tjänstemän, divisionschefer upp igen. Divisionschef Christina Wassberg tänker nu göra en egen utredning och den bör vara lätt att genomföra? Naturligtvis kan man på Akademiska i Uppsala redogöra för hur tillståndet var när man överlämnade patienten och i vilket tillstånd hon var när hon återkommer till akademiska.

Vad gör en hjärtpatient, dessutom nyopererad, på en strokeavdelning? Den avdelning patienten hamnade på har den sista tiden haft ett rent helvete då man har stått så gott som utan ersättare.

Strokeavdelningen på plan 109 fick lämna ifrån sig åtta platser till den nya avdelningen, geriatriken.

Så öppnar man upp fyra platser för stroken och fyra platser för lungan som överbeläggningsplatser. Dessa platser har aldrig sedan dess stått tomma (obs: detta är lagliga överbeläggningsplatser). Men personalen har inte utökas.

Varför tog man bort namnet Gävle-Sandvikens sjukhus? Att lappa och ständigt laga, bygga ut i Gävle hjälper knappast om en ny, stor region kommer. Kvantitet är inte detsamma som kvalitet. Vilket fint sjukhus det kunnat och kan bli av Gävle-Sandvikens sjukhus tillsammans, det skulle säkert ha varit bra i en stor region.

Tillbaka med 73:an till Sandviken. Men det kan man inte genomföra, därför att det vore att bekänna ett stort misstag.

Klagomålen duggar tätt från patienter på Gävle sjukhus och vi hör ser och läser ständigt svaren om förbättringar. Men snart faller det i glömska och vi börjar åter från noll.

Jopie Dronkers

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons