Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljuger sjukhusets personal?

Är personalen nonchalerad? Denna fråga kan man ställa sig när man gång efter annan läser debatter och insändare från både läkare och sköterskor på Gävle sjukhus.

Annons

Men enligt landstingsdirektör Svante Lönnbark och divisionscheferna ( ursäkta, i mina öron klingar division militäriskt) så håller vården hög kvalitet och det finns inget pågående kaos i vården.Vad är det du Svante Lönnbark försöker? Vill du få personalen till lögnare? Det är ändå de som arbetar på golvet.Ut och arbeta en natt när sjukhuset fylls med trettio överbeläggningar.

Divisionscheferna har till uppgift att spara och det är naturligtvis på order från Svante Lönnbark som inte precis lyckas med besparingar men väl kaos i vården.

Alla vet säkert att ekonomin blir mer och mer ansträngd, då gäller det att spara på rätt sätt. Att lägga ner kanske inte alltid är det bästa. Innan Svante Lönnbark tillsammans med divisionsceferna gör indragningar bör man göra en konsekvensbeskrivning, dessa saknas alltid. Hur vet man då om man sparar eller ställer till med kaos? Ett bevis är ortopeden där fler och fler söker hjälp utanför Gävleborg och kostnaden sedan sänds till ortopeden i Gävle.

Krisen är inte över på Gävle sjukhus efter sommaren, upp till 30 överbeläggningar får vi veta. Sängplatser saknas och patienterna skickas oftast hem för tidigt på grund av brist på platser på sjukhuset och här stiger också kostnaderna då patienterna återkommer för vidare vård.

Semestrarna är över och nu bör våra folkvalda politiker sätta sig ner och tänka till vad som bör göras i kaoset.

Politikerna kan ändå inte ta bort sitt ansvar och sätta allt i tjänstemännens händer (vi ser följderna). Ni är folkvalda och 75 fullmäktigeledamoter bör väl ändå kunna göra något.Man resonerar alltid att det går dåligt för alla landsting i Sverige i dag, men det är ingen tröst och det finns faktiskt landsting som klarar detta bättre.

Jag tror trots allt att så länge det heter Gästrikland och Hälsingland så kommer bypolitiken att finnas. Bypolitik kallades det när de mind- re sjukhusen kämpade för sin överlevnad, men jag frågar mig:Vad pågår i dag?

 

Jopie Dronkers

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons