Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Människorna vi pratar om har ingen lön

Svar till Anna Zmudzin-Ågren (V), 4 februari

Annons

I helgen var vi i Karlstad, där deltog vi i Centerpartiets kommundagar. Där presenterade Annie Lööf flera förslag för att förbättra integrationen. Ett av förslagen handlande om lägre ingångslöner för nyanlända, detta i syfte att undvika långvarigt utanförskap. Det handlar om att öka möjligheter att ta sig in på arbetsmarknaden. Förslaget handlar inte om att sänka några löner utan om att ge människor en chans att få ett första jobb i sitt nya land och börja klättra i lönetrappan.

"Det är din lön de talar om", skanderar vänsterpartisten Anna Zmudzin-Ågren från Tierp i ett standardinlägg på flera debattsidor. Men det är det ju inte. De vi pratar om har ingen lön. Det är det som är problemet! I dag finns det ett A och ett B-lag på arbetsmarknaden. De som har ett jobb och de som inte har ett jobb, vilka ofta sitter fast i ett cementerat utanförskap.

Det är inga befintliga löner som ska sänkas. Med lägre ingångslöner får fler chansen att komma in på arbetsmarknaden och bygga sitt eget liv utifrån den frihet som egen försörjning ger. Med höga ingångslöner följer höga krav. Det försvarar de röda med näbbar och klor. De verkar tycka att nyanlända gärna får susa runt i bidragssystemet i åratal bara de höga kraven bibehålls och ser till att nyanlända inte får chansen till eget jobb. Vänsterpartister prioriterar bidragsberoende och utanförskap framför att sänka trösklarna för fler. Vi Centerpartister är beredda att ge alla människor chansen till ett första jobb. Medmänniskor som nyligen anlänt är villiga att hugga i och jobba. Men den svenska arbetsmarknaden har mycket höga ingångskrav. Sänk trösklarna!

Sara Sjödal (C)

ordförande för Centerpartiet i Tierps kommun

Catarina Deremar (C)

oppositionsråd i Tierps kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons