Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modern ansökan ger inga bidrag

Annons

Min dotter som är 20 år gammal och kämpar hårt med en krävande högskoleutbildning och dyra hyror i Stockholm för små andrahandslägenheter har fått avslag på sin bidragsansökan från Göransonska stiftelsen. Ett bidrag som delas ut till högskolestuderande med Sandviken- anknytning i hela Sverige och som denna termin uppgick till 4 600 kronor. En enorm summa för min dotter som hankar sig fram genom att arbeta extra på äldreboende om hon får lite tid över efter de tuffa studierna.

Orsaken till avslag var att ansökan inte var korrekt ifylld, enligt Göranssonska stiftelsen. Trots att min dotter gjort enligt nya vedertagna bestämmelser som inom kort kommer att användas vid alla högskolor i Sverige.

Det sätt min dotter använde att fylla i ansökan anmodades dessutom av personal på hennes skola, som naturligtvis inte i sin vildaste fantasi kunde tro att Göranssonska skulle vara så omoderna och rigida att de inte följer det senaste sättet. Personalen på högskolan har dessutom i ett försök till överklagan skickat med en text som förklarar att man på högskolor i Sverige i dag de facto använder deras metod. Men icke! Göransonska är benhårda. Fyller man inte i ansökan på deras gammalmodiga sätt får man inte dessa, för ungdomar naturligtvis mycket åtråvärda, pengar.

Fy skäms, för ert skamliga försök att uppfostra våra hårt kämpande och duktiga ungdomar! (Hon är inte ensam. Jag läste en insändare för inte så länge sedan om en annan ungdom som fick avslag på grund av att han glömt att skriva under!).

Vår dotter, som alltid bott i Sandviken och vars släktingar i otaliga generationer gjort detsamma, och som även har för avsikt att bo och arbeta här i framtiden, är besviken. Hon har alltid kämpat och gjort sitt bästa och kan knappt tro att detta är sant. Återigen fy skäms! Vi ska väl stötta de ungdomar som verkligen vill och försöker!

Mor till ledsen dotter

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons