Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När tänker kommunen ta sitt ansvar i Gävle hamn?

Annons

Följande står att läsa i senaste numret av På Hugget, en nättidning för logistikbranschen inklusive hamnarna:

Detta är den bild som folk i hamnbranschen har av Gävle hamn. Var det detta som politikerna strävade efter när man började ”sälja ut hamnen”?

Vi tar dagligen del av varsel i många av Sveriges hamnar och det är väl bara en tidsfråga innan varslen når även Gävle.

Skulle de enskilda bolagen i hamnen börja friställa stuveriarbetare kan vi inte längre garantera hamnens kunder en effektivt och bra service. Hamnens kunder kräver lägre priser och öppet- tider, om inte dygnets alla timmar, så åtminstone två skift per dag. Detta kan inget av de enskilda bolagen i hamnen var för sig garantera utan vi måste få igång en stordrift.

Som det är i dag strider flera av bolagen om samma gods, ingen har lyckas få hit något nytt gods, inte i någon större utsträckning i alla fall.Detta har fått till följd att bolagen konkurrerar om samma gods och tvingats pressa sina priser så att det går ut över investeringar, reinvesteringar och till sista blir det personalen som blir lidande. Kommunledningen måste nu en gång för alla ta ansvar för verksamheten i Gävle hamn. När tänker kommunledningen ge förutsättningar att samla den operativa verksamheten under ett tak?

medlem i Transports S-fackklubb

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons