Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närvaron ökar barnens säkerhet

I en insändare 18 augusti med rubriken ”Minska skjutsandet till skolan” förordades bland annat att barnen på sikt ska ta sig själva till och från skolan. Det var bland annat det jag reagerade mot i mitt svar den 20 augusti, alltså att det är säkerheten som är en stor anledning till att många skjutsas.

Annons

I de svar jag fick – på mitt svar – hakar insändarskribenterna av någon anledning upp sig på ordet ”bil”! Vem har nämnt det ordet? Det är säkerheten vi föräldrar vill ha som gör att vi gärna skjutsar till och från skolan (de minsta barnen naturligtvis) och kan man göra det på ett miljövänligt sätt så är det självklart ett plus. Men det primära är alltså inte om vi gör det med bil, cykel (så gör vi) eller motoriserat badkar, utan

att

vi gör det.

Alltså, föräldrars närvaro ökar säkerheten. Signaturen ”Mamma och mormor” menar att det på något sätt inte skulle vara så farligt för barnen nu för tiden eftersom det var farligt redan förr. Tror du brottsoffrens föräldrar håller med dig om att de fula gubbarna inte är fulare nuförtiden?

Och ska man söka hjälp för oro så är det bra många föräldrar som får göra det, för hur mångas oro har minskat de senaste åren?

Vi ska inte måla fan på väggen, men heller inte försätta oss in i något törnrosarött skimmer. Vi ska inte begränsa livet utan säga ja till livet – för alla, framförallt för barnen.

Ansvarstagande förälder

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons