Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till asylboende i Norrsundets hamn och industriområde

Annons

En förfrågan om att få anlägga ett boende för migranter i Norrsundets hamn har inkommit till Gävle kommun. Boendet ska enligt planerna skapas på en båt och 660 personer ska placeras där, med möjlighet att utöka med närmare 100 platser till.

Bakgrunden till detta är så klart regeringens totala misslyckande under 2015 när över 160 000 migranter kom till Sverige och nu söker Migrationsverket efter alla möjliga och omöjliga boenden.

Att placera omkring 700 människor varav flera barn i ett litet samhälle som Norrsundet och dessutom i hamnen i ett industriområde är enligt min mening en riktigt dålig idé. Hamnen genomgår i dag en stor omställning från gamla Norrsundets Bruk till ett framtida centrum för energi där det bl.and annat sker stor lagring av pellets. Det är en framtidsbransch när nu många förbränningsanläggningar gör investeringar i miljardklassen.

Till hamnen anländer även mycket foderfisk, även det en verksamhet som ökar kraftigt. Industrin är i behov av goda transportmöjligheter och förutom sjötransporter så går idag en nyrenoverad banvall med järnvägslinje genom hela hamnområdet.

Sverigedemokraterna ser mycket positivt på omställningen i Norrsundets hamn och att arbetstillfällen skapas men det gör också att det är ett synnerligen dåligt område att placera ett boende i. Jag tror aldrig att det hade getts tillstånd för att bygga bostäder där och då ska inte heller asylsökande inklusive barn placeras i området.

Utöver det dåliga valet av boendeplats väcks ett antal övriga frågor som vad de asylsökande ska göra om dagarna, hur ska behov av skolor tillgodoses, hur garanterar man säkerheten för såväl migranterna som för lokalbefolkningen och så vidare.

Sverigedemokraterna säger nej till ett boende i Norrsundets hamn. Regeringens misslyckade och ansvarslösa politik ska inte behöva drabba Norrsundsborna eller de asylsökande som man planerar att placera där.

Vår ståndpunkt är att det är bättre att hjälpa många på plats i konfliktområdenas närhet, där den absoluta majoriteten av världens över 60 miljoner flyktingar befinner sig, före ett fåtal i Sverige och Norrsundet i form av ett flyktingläger på en båt.

Richard Carlsson (SD)

kommunalråd i opposition

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons