Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nog är det kris i sjukvården...

Annons

Nog är det kris i sjukvården, det märker man, om man över huvud taget lyckas få in en fot där om man har oturen att bli sjuk.

Är en hjärtsjuk man på 38 år som efter operation i Uppsala och många turer på Gävle sjukhus i sommar till slut fick en pacemaker inopererad.

För cirka en månad sen fick jag en fruktansvärd huvudvärk som satte sig i bakhuvudet på mig. Smärtan var olidlig så jag ringde rådgivningen som rådde mig att genast åka till akuten. Det gjorde jag, och det togs blodtryck som visade att allt var bra.

Jag fick träffa en utländsk läkare som hade svårt med svenska språket, som tog ytterligare ett blodtryck som han tyckte verkade lite högt.

Läkaren ordinerade en blodtryckssänkande tablett som jag skulle ta, men eftersom jag visste att jag inte tålde den medicinen sa jag det. Men doktorn propsade på att det var den som skulle hjälpa mig, och tyckte att jag kunde åka hem.

Jag åkte hem och tog den tablett jag hade fått med påföljd att jag fick en svår hjärtklappning och hemsk huvudvärk, så allt blev bara värre.

Dagen efter åker jag till min hälsocentral och berättar att jag har haft hjärtproblem, har en pacemaker inopererad och en svår huvudvärk. Den som tar emot mig på hälsocentralen anser att där kan de inte hjälpa mig, utan tycker att jag ska vända mig till hjärtmottagningen på sjukhuset. Så det var bara att vända i dörren. Dagen efter lyckas jag få tag i en läkare på hjärtmottagningen, och upprepar åter mina problem.

Läkaren tyckte att det låter mycket allvarligt och att det ju är något som inte är bra, men de har ingen tid åt mig, så jag fick inte komma in där heller.

Efter ännu en dag tuppar jag av på mitt arbete på grund av den svåra smärtan i huvudet, så en arbetskamrat blir tvungen att ringa efter ambulans.

Jag hamnar på akuten igen och får träffa en läkare, där jag åter berättar min historia.

Han börjar att titta i bakhuvudet där smärtan sitter och berättar att jag har fått bältros just där. Ett ovanligt ställe att få bältros men ändock. Alla som har haft bältros vet vilken oerhörd smärta det ger eftersom det går ner i nervrötterna.

Jag fick penicillin och starka värktabletter utskrivna, samtidigt som jag fick höra att om jag sökt hjälp i tid hade behandlingen kunnat sättas in mycket tidigare. Jag sökte hjälp tidigare men det var ju stängda dörrar överallt.

Tack alla inblandade för det!

Stefan Söderholm

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons