Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öka kunskapen om Villa Sjötorp

Annons

Välkommen att höja kunskapen om Villa Sjötorp, en unik byggnad på Norrlandet.

I april kommer Samhällsbyggnadsnämnden att fatta beslut om det rivningslov som Gävle Hamn sökt för Villa Sjötorp, som är en viktig del av riksintresset för kulturmiljö på Norrlandet.

Som diskussionen på senaste tiden visat finns helt olika uppfattningar om Villa Sjötorps kulturhistoriska värde, huset skick och även hur lagar och regler tolkas. Det finns många frågor som söker svar.

Därför ordnar vi på måndag 14 mars kl. 18.00 en, för alla intresserade, öppen hearing på Söders Källa för att öka kunskapen om Villa Sjötorp.

Då kommer experter och sakkunniga från myndigheter och företag att dela med sig av sin kunskap om Villa Sjötorp. Gävle Hamn kommer att redogöra för hamnens planerade expansion i området. 

Villa Sjötorp är en del i ett riksintresse som inte bara är en del av vår historia, det är också en del av vår identitet och framtid. Vår kulturmiljö - byggnader, miljöer och naturområden – är kanske viktigare än någonsin att bevara och utveckla i en tid som nu. Världen och Sverige står inför många utmaningar vad det gäller ekonomi, miljö och sysselsättning. Vi reser som aldrig förr och vi lever mitt i en av de största folkvandringar som skett. Då blir vår egen historia en viktig del som vi kan använda för såväl integration som gemenskap.

Inger Schörling (MP) 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons