Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda vår stadspark

Annons

Vår stadsarkitekt Anna Maria Häggblom tycker att vår stadspark är ”för stor i förhållande till det antal människor som rör sig där” (Arbetarbladet 11 juli). Då vill jag verkligen veta vad som har gjorts – under överskådlig tid – för att dra folk till parken!

För ett antal år sedan bad kommunen oss innevånare om förslag till förnyelse av stadskärnan och många förslag skickades in. Inget har genomförts! I stället har man systematiskt gått in för att avfolka vår fina oas. Park-rocken lades ned, Bangen fick flytta till Högbo. Det är åratal sedan vi hade något evenemang i stadsparken, nu byggs det lägenheter helt intill och nästa steg kanske är villatomter – jag bara väntar på det och undrar varför ingen är intresserad av att låta vår stadspark leva upp med evenemang, sommarkafé, kanske minigolf (det fanns för 30 år sedan), planteringar, damm, djurhage med mera?

Vi skulle kunna visa upp parken för våra turister så som så många städer gör. I stället har vi en park som nästan inte innevånarna känner till.

Besviken Sandvikenbo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons