Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Region Gävleborg kan bättre!

Annons

För oss i Samverkan Gävleborg (M, SVG, L, KD) är det mycket viktigt att ta tag i den svåra situation som Region Gävleborg befinner sig i. Därför bjöd vi in majoriteten (S, C, MP, V) till ett öppet och förutsättningslöst möte där vi på ett lättare sätt skulle kunna diskutera regionens utmaningar. Vi ser framförallt att vi måste komma fram till lösningar på ekonomin där kostnadsökningstakten skenar, personalförsörjningen som redan idag innebär mycket höga hyrkostnader, stängda vårdplatser och stående ambulanser samt den höga arbetslösheten i länet.

Majoriteten dök inte upp på mötet men öppnar upp för diskussioner till hösten vilket vi med tillförsikt ser fram emot. Samverkan Gävleborg anser att bästa sättet för att lösa rådande situation är att samarbeta och hitta nya vägar för att nå en ekonomi i balans, en god bemanning inom hälso- och sjukvården samt för att komma vidare när det gäller länets framtid och utveckling.

Gällande personalbemanningen inom hälso- och sjukvården krävs krafttag och vi tror på att skapa någon form av arena för personalen där vi kan få reda på vad som krävs för att Region Gävleborg ska bli en attraktiv arbetsgivare där man vill stanna kvar. Idag råder det brist på personal inom flera verksamheter vilket innebär höga hyrkostnader, ställda ambulanser och försämrad tillgänglighet. Vi ser även att det kan behövas en ny organisation och här finns stora möjligheter i och med rekryteringen av ny regiondirektör samt ny hälso- och sjukvårdsdirektör till hösten.

Länet dras med hög arbetslöshet, utflyttning från våra mindre orter och en negativ trend som vi måste bryta. Här behövs flera diskussionsforum för att komma fram till långsiktigt hållbara lösningar och Region Gävleborg tillsammans med länets kommuner, företagare och högskola borde samarbeta mer kring dessa frågor.

Samverkan Gävleborg kommer att fortsätta driva dessa viktiga frågor och vi ser fram emot öppna och kreativa diskussioner med majoriteten till hösten.

Patrik Stenvard (M)

Maria Molin (M)

Stig Zettlin (SVG)

Carina Östansjö (L)

Ingemar Kalén (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons