Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekryteringschansen var en besvikelse!

/
  • TRÅNGT? Tusentals arbetssökande tog i torsdags chansen att visa upp sig för företagare vid Rekryteringschansen på Läkerol Arena i Gävle.

I den trycksak jag fick i brevlådan häromdagen utlovades möjligheten att träffa ett 60-tal företag från Gävleregionen.

Annons

Ja, de var där – och det var också hundratals skolungdomar på godisjakt. Jag har jobbat med mässor och utställningar runt om i världen i många år men det här var nog det sämsta jag upplevt. Här fanns ingen möjlighet att nå fram till de företag som fanns på plats.

Initiativet att ge arbetslösa möjlighet att träffa företag är mycket gott men planeringen borde ha varit bättre.

Jag är arbetslös sedan en vecka tillbaks och behöver ett nytt arbete så snabbt som möjligt. Dels för känslan att kunna utföra ett arbete som kommer någon till godo och dels för att ha möjlighet att försörja mig och min familj.

Ytan, entréhallen, som användes var alldeles för liten och att dessutom planera in ett sånt här evenemang i en korridorliknande lokal är dömt att misslyckas. Det var i stort sett omöjligt att ta sig fram i lokalen. I regel använder man sig av rektangulära lokaler till såna här event. Man vill ju ha ett naturligt flöde på besökarna, en entré och en utgång.

Jag hörde flera besökare som anmärkte på trängseln och det kaos som rådde. Jag kan inte tänka mig att de representerade företagen heller fick ut så mycket som de ville av tillställningen. Det kostar att ha personal vid den här typen av evenemang och i slutänden skall alla ”företagsaktiviteter” på ett eller annat sätt, betala sig.

Öppettiden 12–16 var väl också lite snålt tilltagen. Varför inte låta dem som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen (arbetslösa) använda förmiddagen och skolorna eftermiddagen, eller tvärtom.

Jag såg faktiskt fram emot att få möjlighet att presentera min CV och mina erfarenheter men det blev bara pannkaka av allt – tyvärr!

Nu missade jag en hel eftermiddag framför datorn i min jakt på nytt jobb.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons