Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill vi utveckla Tierp och Älvkarleby


Tierp och Älvkarleby behöver en politik för tillväxt och fler jobb.

Annons

Moderaterna ser som sin viktigaste uppgift att fler ska ha ett jobb att gå till. Ett jobb och en egen lön ger människor ökad självständighet och möjlighet att forma sitt eget liv, det ger gemenskap och skapar en känsla av att vara behövd i samhället. Vår idé om arbetslinjen handlar om att tillvarata varje människas förmåga att växa av egen kraft. Att fler idag har ett arbete att gå till har dessutom inneburit att vi nu har större resurser till vår gemensamma välfärd än någonsin tidigare.

För åtta år sedan fick vi väljarnas förtroende att byta bidragslinje mot arbetslinje och bryta utvecklingen med ett allt större utanförskap. Det har vi lyckats med. Genom en målinriktad reformpolitik som inneburit att drivkrafterna för arbete har stärkts, att vägarna in på arbetsmarknaden har blivit bredare och att fler företag kan starta och växa har Sverige idag bland den högsta sysselsättningsgraden i hela EU. Mer än 300 000 fler svenskar har sedan 2006 fått ett jobb att gå till, detta trots den svåraste finanskrisen sedan 1930-talet.

Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik har vi kunnat genomföra vår politik för fler i arbete samtidigt som vi värnat ordning och reda i svensk ekonomi. När många av våra grannländer plågats av långvarig ekonomisk kris med stora nedskärningar som följd och minskade resurser till välfärden har svensk ekonomi vuxit, jobben blivit fler och resurserna till välfärden ökat.

Trots den positiva utvecklingen sedan 2006 är vi inte nöjda. Alla behövs och kan bidra i bygget av ett bättre Sverige. Vi vill fortsätta vår politik för fler i arbete och ytterligare pressa tillbaka utanförskapet. Det ställer krav på såväl en nationell som lokal politik som möjliggör för fler jobb, fler bostäder och utvecklad kollektivtrafik och infrastruktur.

 

Därför går Nya Moderaterna tillsammans med övriga Alliansen till val på att över 5 miljoner människor ska ha ett jobb till 2020, en ökning med 350 000 nya jobb. För att nå dit presenterar vi Sverigebygget, en fortsättning på arbetslinjen med historiska och långsiktiga investeringar i jobb, bostäder, kollektivtrafik, järnvägar och vägar på totalt 400 miljarder kronor i offentliga och privata medel.

 

Tierp och Älvkarleby brottas efter år av socialdemokratiskt styre med stora underskott och hög arbetslöshet. För att bryta den negativa trenden behövs mer av Nya Moderaternas politik, såväl lokalt som nationellt. Med fler i arbete och en budget i balans får vi råd att göra de satsningar som behövs för att utveckla Tierp och Älvkarleby till det bättre.

 

Tillsammans med en regional politik som fortsätter bygga ut och förbättra kollektivtrafik och infrastruktur kan vi knyta samman Uppsala län och underlätta pendlande såväl inom som till och från länet. Så får vi hela länet att tillsammans växa och utvecklas.

 

Mot vår politik för tillväxt och fler i arbete står vänsterpartiernas politik med höjda skatter och ett växande utanförskap. Socialdemokraterna går till val på en ofinansierad politik med kraftiga skattehöjningar som beräknas hota hela 80 000 jobb. Samtidigt vägrar Socialdemokraterna att presentera ett regeringsalternativ, trots att de kommer vara beroende av Miljöpartiets och Vänsterpartiets stöd för att bilda regering. Utan en förberedd gemensam politik kan vi bara spekulera i hur Vänsterpartiets 6 – timmars arbetsdag eller Miljöpartiets kraftiga skattehöjningar riktade mot landsbygden ytterligare skulle slå mot jobben och välfärden.

 

Ulrika Karlsson (M)

riksdagsledamot, Uppsala län

 

Åsa Sikberg (M)

Nummer 1 på valsedeln till landstingsfullmäktige

Kenneth Holmström (M)

Nummer 1 på valsedeln till kommunfullmäktige Älvkarleby kommun

Daniel Blomstedt (M)

Nummer 1 på valsedeln till kommunfullmäktige Tierp kommun

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons