Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sådana missar får inte hända!

Annons

Hur kan man behandla en gammal människa och anhöriga på detta vis.

Denna insändare riktar jag till avdelning 109 på Gävle sjukhus.

Vår mor Margareta kom dit för infektion i blodet och var väldigt dålig. Under vistelsen på sjukhuset blir mamma förvirrad. Vi väntade på korttids- boende under tiden hon låg där. När jag kom till Gävle sjukhus 30 juli för att besöka min mor möts jag av att en annan person ligger i hennes säng. Jag blir då väldigt orolig över vad som hänt henne. Går då ut för att få prata med personalen och höra var mamma är. Får då till svar att hon inte finns på sjukhuset utan är flyttad till Rosengården i Sandviken dagen före. Jag blir då både ledsen och elak för att vi inte blivit meddelade om flyttningen till korttidsboendet. Vi skulle vara där när hon kom dit både som stöd och trygghet för henne. De ber om ursäkt och säger att det måste ha blivit en miss.

Sådana missar får bara inte hända i dagens sjukvård, att man bara flyttar på en gammal människa som är 83 år och dessutom förvirrad utan att meddela dom annhöriga. Jag tar kontakt med Rosengården och får då höra att även personalen på avdelning 109 har sagt åt mamma att hon skulle få åka hem till sitt boende. Mamma som är förvirrad vissa stunder funderade dagen efter var hon var någonstans.

Jag och mina syskon vill gå ut med detta för vi tycker att så här får det inte gå till i dagens sjukvård. Vi hoppas att ingen annan behöver bli behandlad på det här viset.

Eva Winberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons