Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhall är en samarbetspartner

Ricky Andersson skriver i en insändare (Arbetarbladet 15 december) att ”Samhall ibland går in och kopierar produkter och producerar själva till kostnader som på grund av deras bidrag för maskiner/lokaler/anställda inte är möjliga att komma i närheten av”.

Annons

Det är en missuppfattning att Samhall med statliga pengar kan dumpa priser och på så sätt konkurrera ut andra företag. Vi får en statlig merkostnadsersättning som bara får användas till vårt särskilda uppdrag – att utveckla personer med funktionsnedsättning genom arbete. Pengarna kan gå till exempelvis utbildning, praktikplatser, hjälpmedel eller kompensation för lägre arbetstakt.

Men eftersom vi ändå tar emot statliga pengar finns alltid risken att något går fel. Därför finns ett partssammansatt kontaktråd, dit företag som misstänker att de drabbats av oetiskt agerande från Samhalls sida kan lämna en anmälan.

Samhall är snarare en viktig samarbetspartner för allt fler små och stora företag. Många anlitar vår produktion och våra bemannade lösningar, och somliga tar helt enkelt över Samhallverksamhet för att driva den i egen regi. Ett sådant exempel är det framgångsrika företaget Tunnplåt i Gävle, som i somras tog över vår tillverkning av plåtskåp. Tunnplåt hade knappast varit intresserade av skåptillverkningen om den var beroende av statliga subventioner för att gå runt.

regionchef i Samhall AB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons