Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken kan tjäna på vårdnadsbidraget

Replik på debattartikel av Klas Palmér, Arbetarbladet 12 juli: Klas Palmér, s, tror inte att ett vårdnadsbidrag på 3 000 kronor i månaden ger någon valfrihet för någon, men jämfört med socialdemokraternas alternativ på noll kronor i månaden skapar det oändligt mer valfrihet.

Annons

Tvärtom vad Palmér och socialdemokraterna tycker, vet vi att stödet för vårdnadsbidraget bland folket är stort. Det har åtskilliga opinionsundersökningar vittnat om.

Småbarnföräldrar vill kunna välja det som passar sin familj bäst. Trots detta gör socialdemokraterna allt som står i deras makt för att stoppa valfriheten och barnfamiljernas möjlighet att bestämma över sin egen tillvaro.

Vårdnadsbidraget har aldrig presenterats som någon besparing. Syftet med vårdnadsbidraget är att kunna ge småbarnsföräldrar möjligheten att tillbringa mer tid med sina barn – en samhällsinvestering i trygghet, omsorg och kärlek.

Det finns ändå effekter av vårdnadsbidraget som kan ge positiva effekter även i Sandvikens kommun. Bland annat kan trycket på barnomsorgsplatser minska något, vilket skulle innebära att vi inte behöver bygga ut barnomsorgen ytterligare. Det går heller inte att bortse från att en plats inom barnomsorgen kostar lika mycket, eller mer, som tre vårdnadsbidrag skulle kosta.

Klas Palmér avslutar sitt inlägg med att påtala att socialdemokraterna också minsann tycker att föräldrarna är viktiga för barnens uppväxt och tycker att man borde bygga ut föräldradagarna, vilket man väl hade tolv år på sig att göra under sin tid vid makten? Men vad gjorde man? Väljarna är inte dummare än så.

Med Alliansregeringen och kristdemokraterna vid makten satsas det med stor tydlighet på familjen och ökad valfrihet för den enskilda människan.

Daniel Didricksson

ordförande

Kristdemokraterna i Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons