Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på näringslivets digitalisering i Gästrikland

Annons

Vi lever alla i en digitaliserad värld där allt fler företag och konsumenter sköter sina företag och sin konsumtion direkt på nätet dygnet runt och det sveper en våg av nya affärsmodeller över världen som förändrar vårt sätt att agera, där Uber bara är ett exempel.

Även om regeringen aviserat att den ser behov av en digital omställning verkar dess inriktning främst rikta sig mot industrin. Men när fyra av fem jobb och var tredje skattekrona i kommunerna kommer från Sveriges småföretag och småföretagen sysselsätter 1,8 miljoner människor behövs det tydligare satsningar och konkreta hjälpmedel riktade mot de 99 procent av näringslivet som är småföretagare för att de ska kunna möta kundbehoven i den digitala verkligheten. Företagen behöver digitaliseras oavsett om de sysslar med tillverkning, rörmokeri, herrekipering eller revision. Därför måste regeringens satsningar på näringslivets digitalisering tydligare riktas mot småföretagare.

 I stället för att vänta på att denna digitala våg ska skölja ut över svenska företag har Företagarna och Offerta, som är landets största tjänsteförmedlare på nätet, skapat Sveriges största affärsnätverk där vi digitaliserar svenska företag. Företagarna tar ansvar för att småföretagen i Gävle, Hofors och Ockelbo kan möta den globala konkurrensen. Vi arbetar för att företag i Gästrikland ska ligga i framkant i det digitala samhället. Nu vill vi se att även regeringen tar sitt ansvar och hjälper till.

Camilla Westman

ordförande, Företagarna Gävle

Torbjörn Johansson

ordförande, Företagarna Hofors

Pernilla Hålén

ordförande, Företagarna Ockelbo

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons