Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsningen är lysande för Gävles barn

Det finns flera skäl till varför jag röstade ja till Gävles kandidatur för att bli Europisk kulturhuvudstad 2014 i fullmäktige.

Annons

Det första är att jag arbetar i grundskolan och ser att en sådan här satsning är lysande för våra barn. Att få se tillvaron genom nya glasögon skapar nya insikter och erfarenheter. Kulturevenemang som inkluderar barn är en stor investering för framtiden.

Det andra är att en satsning på kultur och att uppmuntra till nytänkande är en viktig del av vår demokratitradition. Att skapa förutsättningar för flera människor och flera sätt att uttrycka hur man upplever samhället är en vinst för oss alla och kan bli ett viktigt nutidsdokument och en spark in i framtiden.

Det tredje är att ofta talas det om att kommunen borde satsa pengar på de ”mjuka” verksamheterna (även om en stor majoritet av pengarna redan i dag går till verksamhet direkt relaterad till människors välmående och utveckling) och hur kan en satsning som denna vara något annat än just det? Yngre människor uttrycker ibland att inget händer i deras stad. Jag ser satsningen på att bli kulturhuvudstad som ett upplägg där de och alla andra har alla möjlighet till smash.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons