Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: Beklagligt att barn och unga åsidosätts för Wij Trådgårdar

Annons

En ansvarsfull politik skär inte ned på utbildning till förmån för förlustbringande verksamhet. För Sverigedemokraterna är en skola av kvalité, grundläggande för ett blomstrande Sverige som står sig starkt kunskapsmässigt. Skolan har ett viktigt samhällsuppdrag i att förmedla och förankra både kunskaper och demokratiska värden. Vi har inte råd att tänka kortsiktigt, vi måste se skolan, våra barn och ungdomar, som en god framtida investering.

LÄS MER: Ockelbo miljonsatsar på Wij trädgårdar och tvingar skolan att spara miljoner 

Övriga partier satsar drygt 3 miljoner kronor på Wij Trädgårdar, samtidigt som det kan tvingas göra miljonbesparingar i utbildning- och kulturnämnden, som påverkar skolan och våra barns utbildning.

Det är beklagligt att se hur beslutsfattare åsidosätter barn och ungas framtid, till förmån för en utopisk ambition att omvandla Wij Trädgårdar till en tillväxtmotor för besöksnäringen i kommunen. Historien talar dock sitt tydliga språk, trots årliga kommunala bidrag och åtgärder har de förväntade intäkterna uteblivit. Sverigedemokraterna har konsekvent klargjort att vår prioritet är välfungerande kärnverksamheter framför fortsatta bidrag till Wij Trädgårdar.

LÄS MER – DEBATT:  S: Helheten är viktigare än att skapa motsättningar

Sverigedemokraternas syn är att en skola av hög kvalité är grundläggande för ett framtida attraktivt samhälle. Satsningar på skola och utbildning möjliggör att fler elever klarar kunskapsmålen och når sin fulla potential så att de senare i livet kan komma ut på arbetsmarknaden och tillgodose samhällets kompetens- och utvecklingsbehov.

LÄS MER – INSÄNDARE: Satsa på de som bor i Ockelbo – inte på monumentbyggande

Konsekvensanalysen av besparingarnas utfall saknas, en tillstår dock att det kan bli nödvändigt att se över personalsituationen och klasstorlekar. Det oansvariga förslag om nedskärningar indikerar på en avsaknad av vad som ska prioriteras i en kommun, samt göra den attraktiv och beboelig.

För SD är kärnverksamheter som skola, kultur och fritid alltid det som prioriteras först, framför en extern verksamhet som Wij trädgårdar.

Jonny Lindblom (SD)

Joel Strömner (SD)

Liz Zachariasson (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons