Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se oss, facket!

Annons

Jag var en av dem som röstade fram Gudrun i valet -98, jag är en av dem som röstat på den röda sidan i tro om en dräglig tillvaro! Jag trodde att jag skulle kunna bygga en trygg tillvaro till mina framtida barn. Gudrun, hur är det möjligt att du som misslyckades med ditt förtroendeval -98 kan plocka ut 18 473 kronor i inkomstgaranti en månad medan jag som jobbar hårt får under 17 000 kronor en månad?

Ni blå då? Reinfeldt då? Hur kan du sova gott om natten när du vet att vi lågavlönade riskerar varsel, går till jobbet trots vi är sjuka och vet att vi antagligen inte har råd att behålla våra hus den dag vi blir arbetslösa! Vågar du tänka dig in i min sits, eller har du helt blivit hjärntvättad av samma slags ideologi som Marian Radetzki? Maud Olofsson citerar ju honom friskt, hur många av er vill driva en sådan politik? Det vore intressant om ni vågade gå ut i media och berätta i klartext hur ni inför kommande val ska se till att de rikare blir rikare och vi, vi som ser till att sköta om de sjuka, vi som ser till att ni har rena kläder på sjukhus och vårdhem, vi som ger Sverige en solklar kvalitetstämpel i stålindustrin, alla vi som står på golvet och betalar era löner. Vi blir fattigare!

Vågar någon av er se vår situation, vågar någon av er svara på den enkla frågan, varför! Varför är ert jobb mer värt än någon annans? Vem är ni att sätta ett pris på det arbete vi utför varje dag?

Hans Dalborg, hur kan du skamlöst ta ut en sådan pension med rådande finanskris? Men varför ska du oroa dig? Även här är det vi som tar hand om det genom att betala in sanslösa räntor.

Jag vänder mig i stället till de som är riktiga förtroendevalda, fackföreningarna!

Se oss! Vi som sliter varje dag. Vi som kämpar för en dräglig tillvaro!

Hör oss! Vi som har glömt att kraften ligger hos mångfalden!

Aktivera er! Se till att besluten som tas är våra!

Vakna kamrater innan det är för sent...

www.aktivmetall.com

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons