Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se till att idrotten får leva vidare

Annons

Jag läste inlägget om bandy- banans vara eller inte vara från folkpartigruppen i Älvkarleby.Där frågar de om inte klubbarna borde driva IP tillsammans i stället för att bandyn tar över en del och de kvarvarande föreningarna blir kvar som tidigare. Den frågan är värd att diskutera.

Kommunen förde diskuss- ioner för cirka åtta år sedan att deras ambition var att överlåta driften av IP till föreningarna att då rusta upp anläggningen till en väl fungerande idrottsplats innan överlåtandet. Dessa diskussioner har klingat ut för länge sen och nu är läget helt annorlunda. Som jag ser det så har inte kommunen sträckt ut handen och bjudit in föreningarna till gemensamma diskussioner om hur frågan ska lösas utan medvetet eller omedvetet skjutit denna fråga framför sig under alla dessa år.

Läste att kommunen nu för diskussioner med bandyklubben om ett eventuellt övertagande. Det är bra men jag tycker att samhällsansvaret ligger tungt på kommunen i detta läge. Att våga stå upp mot tidigare löften och möta bandyklubben med lösningar som gör ett övertagande möjligt. Dessa hårt arbetande ideella medlemmar har under många år visat en otrolig kraft att sköta IP på ett fördömligt sätt. Se till att idrotten får leva vidare men kanske under andra ägare än kommunen. Det samhällsansvaret bör makthavarna vara beredda att ta.

Idrottsfan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons