Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjötorp har inga vänner längre

Vad är det som händer egentligen? Ja, det är det många som funderar över när det gäller det fina vita huset ute på Norrlandet. Vad hände egentligen med Villa Sjötorp? Allt skulle gå så fort. Gävle Hamn skulle ha huset till något viktigare och de skulle förvalta huset bra.

Annons

Men hur blev resultatet? Ja, ett hus som håller på att förfalla, gräset som är meterhögt och trädgårds- och blomsterlanden som är igenvuxna. Så här skulle det minsann inte bli, efter vad vi blev lovade. Men detta löfte höll inte Gävle Hamn.

I stället är fönstren igenspikade och en stor sten ligger på nedfarten.

När man nu i sommar får tidningen ”Gävleveckan.se” i brevlådan och börjar läsa deras kalendarium sätter man kaffet i halsen när man läser att 19 augusti kommer det att vara Sjötorpsdagen mellan klockan 11–16 i Villa Sjötorp, med Blockflöjtsensemble under ledning av Örjan Broman.

För det första är den 19 augusti en tisdag, och för det andra så finns inte Sjötorps Vänner längre.

Det kan inte ha undgått någon att föreningen har upphört, med tanke på vad Gävle Hamn ville göra.

Det är flera stycken som har hört av sig till oss och funderar över detta arrangemang.

Så jag kräver att tidningen ”Gävleveckan.se” skall sätta in en rättelse i Gefle Dagblad och Arbetarbladet, att tidningen har gjort ett fel. Annars är det någon som kommer att åka ut för de tror att det ska bli Sjötorpsdagen. Deras syn kommer i stället att bli en stor sten och ett förfallet hus. Detta är inget som jag skulle vilja att någon skulle få se, som är van vid att ha sett Villa Sjötorp i den prakt det var förr.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons