Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska Sverige stå under fransk överhöghet?

Annons

Den franske presidenten Nicolas Sarkozy anser att Sverige är för inkompetent för att inneha ordförandeskapet i EU. Han säger att Sverige, och även övriga små EU-stater, inte har någon kunskap av internationella problem. Dessutom menar Sarkozy att Sverige inte har någon militär pondus som kan sätta kraft bakom orden i en internationell förhandling. Nicolas Sarkozy menar också att Sverige är oförmöget att organisera så stora evenemang. Han framhäver Frankrikes förträfflighet i att hålla i ord-förandeskapet och menar att Frankrike mycket väl kunde stå för ett permanent ord- förandeskap.

Sarkozys ledarstil kan närmast beskrivas som arrogant översitteri. Av intervjuer med fransmannen på gatan framgår det, att majoriteten av fransmännen tycks ha samma arroganta inställning som deras president.

Långt innan Sarkozys presidentperiod, fanns en inställning att Frankrike tillsammans med Tyskland var mest lämpat att styra Europa. England har vid det här laget så många undantag från det europeiska samarbetet, och kan därför inte längre betraktas som en fullvärdig medlem av EU. De övriga större EU-länderna hänger bara med av bidragsskäl.

Sverige borde fundera över om vi fortsättningsvis ska vara medlemmar av EU, och stå under fransk överhöghet.

René i Svedala

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons