Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan i Gävle – en allemansrätt?

Jag använder alltid min valsedel. Genom den hoppas jag kunna påverka hur ”mina” skattepengar ska användas. Det som ligger mig varmast om hjärtat är barnen, vår framtid.

Annons

Politiker! Du som ställer upp och engagerar dig! Vilka ideal har du? Vad är viktigast för dig?
Vet du egentligen hur det ser ut i verklighetens skola i dag? (Välkommen ombord!) Nej! Upp till kamp för en ny fräsch satsning i Gävle!
Gör Gävle till Sveriges skolhuvudstad!

En stad där alla barn med eller utan diagnos ges möjligheter att få lyckas.
Ett Gävle som värnar om ett mångkulturellt Sverige, där alla människor har samma värde.

Ett Gävle där inga beslut tas utan att ha ett barnperspektiv.
Alla partier säger att de vill satsa på skolan. Det märkliga är att vi som arbetar i skolan inte upplever detta i praktiken. Vi vill ge varje barn den tid som krävs för att målen i läroplanen ska kunna nås, men för att uppnå detta måste vi bli fler vuxna. I dag minskar lärartätheten. Utbildade lärare sägs upp! Är det verkligen genomtänkt?

Vilket parti ska jag rösta på nästa gång? Finns det ett parti som förstår att skolan måste få kosta mera pengar? Alla vet att BRÅ (Brottsförebyggande rådet) har räknat rätt när de redovisar hur många miljoner samhället tjänar på att förebygga ungas brott. Varje investerad krona i dag genererar i mindre utgifter i framtiden.

Med bättre förskolor, skolor, fritidsgårdar får vi ett samhälle som är bra för den enskilde individen. Vi får en situation där alla vinner, utom de kriminella gängen.
Vem tror att barnen vill ta hand om oss i framtiden? Kommer de att satsa sina skattepengar på pensionärerna? Varför skulle de vilja det?

Skolan – en allemansrätt! Måste det bara bli en dröm?


Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons