Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolskjutsen har blivit sämre

Vi bor i Åsbo två mil sydväst om Gävle och har fått kraftiga försämringar av skolskjutsen från och med skolstarten 2008.

Annons

Från att tidigare år ha blivit hämtad vid hemmet klockan 07.25 ska vår åttaåriga dotter, Tova, nu ta sig 1,4 km till en uppsamlingsplats vid Åsbovägen. Detta medför att hon måste cykla hemifrån klockan 06.50, på en smal skogsväg utan belysning, för att säkert hinna med bussen som finns i Åsbo klockan 07.17, och sedan åka på kringliga skogsvägar i cirka en timme innan hon är framme till skolstart klockan 08.20. När snön kommer i vinter kommer resan att ta ännu längre tid.

Grunden till denna försämring är att kommunen sparar. I stället för två mindre bussar som hämtar upp och skjutsar barnen från det här området, så är det bara en stor buss.

Det här betyder att alla barn får en mycket längre restid, och jag undrar vilka vuxna som skulle gå med på detta!

Vi är inte den enda barnfamiljen som bor här. Tova har två småsyskon födda 2003 och 2007. I grannhusen finns en 7-åring och två 4-åringar. Dessa barn är och kommer att bli beroende av en väl fungerande skolskjuts, om det inte blir så att kommunen tvingar oss att flytta!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons