Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart är det väl avgift på allt

Landstinget Gävleborgs vårdcentraler i Gävle tar inte längre emot kontanter. Patienterna ska antingen betala med betalkort (vilka pretentioner!) eller via faktura med inbetalningskort till bankgiro som kommer med posten.

Annons

Faktureringsavgiften är borttagen. Men ingen talar om, att det faktiskt kostar 50 kronor per räkning för några knapptryckningar på banken för att betala räkningen där. De flesta har Plusgirokonto, men de tar inte emot bankgirobetalningar (bank-girot tar emot plusgirobetalningar däremot).

Det är hutlöst att tvingas betala 50 kronor för att få betala en räkning och dessutom får patienten inte stämpeln i högkostnadskortet förrän kvitto på att betalningen ägt rum visats upp, alltså ska patienterna springa med det.

Detta är ytterligare ett steg mot att vi tvingas betala avgifter för precis allting här i samhället. Det är raffinerat och ger mindre jobb för handhavarna – men varför är kassan där om inte för att ta emot patienterna och ta betalt?

Det ska vara så lite besvär som möjligt för handhavarna men det är beklämmande att det nått sjukvården som ändå – än så länge – är till mesta delen landstingsägd.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons