Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigedemokrater är rädda bakåtsträvare

Annons

Arbetarbladet 2 augusti toppar med nyheten om att en kommunanställd, Torsten Ahlén, är medlem i Sverigedemokraterna. Jag läser med intresse intervjun och föga förvånande har Ahlén valt Sd främst eftersom han anser att olika kulturer inte klarar av att leva sida vid sida. Han säger att Sverige riskerar att förlora en enande kultur.

Likt så många andra gånger när Sverigedemokrater talar om det svenska finns inget i artikeln som förklarar vad det är, kanske fick inte Ahlén frågan.

Jag har i kommunfullmäktige frågat Sverigedemokraterna vad som är riktigt svenskt men har fortfarande inte fått något svar.

Jag tror inte alls att de som väljer Sverigedemokraterna gör detta för att de främst ogillar kulturer som ibland kan innefatta sådant som vi är många som inte gillar, som hedersvåld eller könsstympningar som Ahlén nämner.

Jag tror att de helt enkelt ogillar människor som har en annan hudfärg, som inte talar samma språk och som äter helt ny mat. De blir rädda när de inte längre kan välja russinen ur kakan så som den mest spännande maten, de duktigaste läkarna eller de vackraste indiska tygerna. Slöjor på kvinnor provocerar, hemspråksundervisning provocerar, moskéer provocerar. Skrämmer. Varför?

Jag tror att de klumpar ihop människor från andra länder som om de vore homogena grupper. Grupper där man per automatik förespråkar något beroende på var man är född. Kommer du från ett muslimskt område styr du din dotter med järnhand. Så är det naturligtvis inte.

I en upplyst tid känner jag mig därför löjlig när jag i en insändare känner mig manad att på förekommen anledning skriva att varje människa är en individ, och att under ytan är känslor och drömmar desamma hos oss alla.

Vi socialdemokrater som valt att engagera oss mot orättvisor drivs en tro på människor och demokrati och att var och en ska kunna nå sina drömmar. Inte som Sverigedemokrater av rädsla för ett annat Sverige än det på 40-talet.

Vi vill inte gå bakåt, vi vill framåt!

Elin Lundgren

vice ordförande

Gävle Arbetarekommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons