Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta chansen nu kultur och fritid!

Annons

Jag är precis hemkommen från en underbar tisdagkväll i Hemlingbybacken. Hur ofta får man höra/läsa det? Med tanke på hur vintrarna sett ut de senaste åren hör det ju inte direkt till vanligheten, men tack vare några riktiga eldsjälar finns det verkligen hopp för backen igen, framför allt då sommartid.

Downhill/dirt/freeride-cyklingen har aldrig varit så stor i Sverige som den är nu, med jättesatsningar i bland annat Åre och Gesunda så växer det lavinartat och intresset i Gävle-Sandviken området är också riktigt stort: I tisdags var det cirka 50 cyklister i Hemlingbybacken, de flesta av lite yngre årsmodeller, men även en del tappra 30+-åkare däribland jag själv.

GCA (Gävle cykelamatörer) och övriga eldsjälar har lagt ner ett otroligt jobb på att skapa bra banor och backen är under ständig utveckling. Varför inte ta chansen att få en riktigt bra anläggning i Gävle som skulle kunna locka många åkare från övriga delar av Sverige. Hjälp dem till exempel genom att se till så att liften kan gå mer än en dag i veckan, ge dem pengar till grävning med mera. Visa att Gävle är en stad som vågar satsa på ungdomarna och på de nya, yngre sporterna.

Kom gärna och kolla på söndag 21 september så kanske polleten trillar ner.

David, 33-årig tvåbarnspappa

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons