Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta hand om varandra

Jag skriver eftersom jag efterfrågar lite humanism i dagens samhälle där medmänsklighet verkar vara satt på undantag.

Annons

Politikerna verkar vara fullt övertygade om att sparkar man en sjukskriven människa tillräckligt hårt kommer den mirakulöst att bli frisk igen. För arbetslösas del har moroten fått stryka på foten för en hård järnpiska.

Att ha ett jobb som man kan leva på borde vara en rättighet och inte en lyx som det inte är alla förunnat att ha.

Jag tycker att systemet är alldeles för hårt mot de svagaste i samhället. Man kan inte sparka en människa frisk. Har man varit arbetslös tillräckligt länge är självförtroendet i botten och det blir inte bättre av att få privatekonomin synad med lupp och sitt människovärde högst ifrågasatt hos socialen om man inte har en inkomst som man kan klara sig på.

Unga vuxna bor hemma längre och skaffar barn senare på grund av otrygghet. Psykisk ohälsa och även kriminalitet blir vanligare när människor inte klarar av att leva under myndigheternas kontroll och känner sig svikna av samhället.

Politikerna kanske inbillar sig att de sparar in någon krona på att kontrollera människor med järnhand, men samhället förlorar på så många andra sätt.

Tänk vad underbart det vore att leva i ett samhälle där alla gavs samma förutsättningar att leva ett värdigt liv! Viktiga nyckelord att ha i åtanke är generositet, omtanke och medmänsklighet. Till exempel att anställa en till person i företaget, visserligen en till lön att betala ut men i gengäld en värdefull kompetens. De redan anställda i företaget slipper gå på knäna vilket på sikt leder till färre sjukskrivningar.

Vid närmare eftertanke är det ju inte bilen, båten och golfklubborna som gör livet värt att leva egentligen, utan de mänskliga relationerna.

För att samhället ska må bra måste människorna som lever i det också ges en ärlig chans att må bra. Jag efterfrågar bara lite medmänsklighet.

Tindra

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons