Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två månader är inte en ”hutlöst” lång tid

Svar på insändaren ”Laga vår träbro” publicerad i Arbetarbladet 12 juni. Vi räknar med att bron, som kördes sönder 5 maj, ska öppnas för gång- och cykeltrafik 26 juni, vilket innebär att bron har förstärkts och lagats på mindre än två månader.

Annons

Jag håller inte med signaturen En Sätrabo att det är en ”hutlöst” lång tid, utan tvärtom har vi haft både tur och skicklighet med att snabbt få tag på konsulter, leverantörer och entreprenörer, som i dessa för branschen överhettade tider, har kunnat ställa upp på detta ”oplanerade” arbete. Det kan nämnas att det blir nästan lika mycket arbete utfört av leverantörer, fabriker och verkstäder som det blir ute på plats vid bron.

Alternativet, som direkt utreddes, var att köpa en helt en ny bro som kunde färdigtillverkas på fabrik, transporteras till Gävle och lyftas på plats direkt. En sådan bro skulle kunna levereras på tolv veckor, vilket hade inneburit att denna bro varit klar en dryg månad senare än nuvarande reparerad bro. Denna bro hade också blivit väsentligare dyrare.

broförvaltare, tekniska kontoret

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons