Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tystnadskulturen i Region Gävleborg måste bort!

Svar till Tommy Berger (S), 1 november

Annons

Det är glädjande att personalutskottets ordförande Tommy Berger (S) nu visar intresse för den tystnadskultur som råder inom Region Gävleborg.

I somras så frågade jag regionens politiska ledning om det finns en rädsla att uttala sig som personal vid Gävle sjukhus. Främsta anledning till min fråga var att i många tidningsartiklar om vården inom Region Gävleborg så vill inte personalen uppge sina namn eller alls uttala sig. Några uttrycker till och med att de är rädda för repressalier. Det fick mig att fundera över hur det står till när personalen uppenbarligen inte vill uttala sig eller vill vara anonyma.

Två timmar efter att jag hade lämnat in min fråga gick Kommunikationsenheten Region Gävleborg ut med information (2015-08-17) till regionens alla medarbetare; ”Hej medarbetare – du vet väl att du har rätt att prata med massmedia?”. Detta meddelande gjorde mig riktigt, riktigt bekymrad. Jag insåg att tystnadskulturen finns djupt rotad i regionen. Att informera om självklarheter så som att ”Du är fri att yttra dig”, ”Du är fri att meddela nyheter” eller ”Du har rätt att vara anonym” är anmärkningsvärt. Än mer förvånande är att Region Gävleborg i samma meddelande klargör för sina medarbetare att ”Du har rätt att slippa bestraffning”. Ja, så står det faktiskt, du slipper straff om du pratar med media. Där står också att ”Din eller andra chefer får dock uttrycka generella åsikter, negativa som positiva, om att verksamheten förekommer i massmedia.” Vad innebär det egentligen för mig som medarbetare? Hur kommer det sig att ledningen behöver klargöra för sina medarbetare att de får använda sin yttrandefrihet och förtydliga att de slipper straff om degör det? Varför dessa självklarheter? Och varför är personalen då så rädd att uttala sig till media?

Vackra ord i en debattartikel om att medarbetare självklart får yttra sig, Tommy Berger (S), men verkligheten är en annan. Ta bort Kommunikationsenheten Region Gävleborgs bedrövliga meddelande (2015-08-17); ”Hej medarbetare – du vet väl att du har rätt att prata med massmedia?”. För att på allvar komma till rätta med tystnadskulturen måste man börja i den styrande politiska ledningen i Region Gävleborg och där ändra attityd så att medarbetarna på riktigt känner sig bekväma med att använda sin yttrandefrihet.

Anders Jansson (M)

Regionfullmäktige Gävleborg

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons