Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomarna fick städa upp efter sig

Annons

Föräldrar, ta ansvar för era ungdomar!

Sommar, sol, bad och grillning. Det är så kul och trevligt i vårt land när man kan vara ute och festa, bada och tälta.

Men avigsidan av det såg vi på Tolvens badplats i Hofors i lördags på morgonen. Ölburkar, skräp, cigarrettpaket med mera låg utslängda på backen, i sjön och på bryggan och grillen var nedriven och förstörd.

Dessutom slängs livräddningsbåten i sjön ständigt och jämt. Skyltarna som informerar och upplyser om vad de är till för ligger slängda i skogen. De kan faktiskt komma till behov även för de festande ungdomarna.

Det är inte första gången som det festas och tältas vid badplatsen och med all säkerhet inte den sista heller. Det är bara ledsamt att det alltid ska skräpas ned och förstöras så väldigt mycket. Dessutom kommer barnfamiljer, andra ungdomar och även äldre dit för att bada, från tidig morgon till sen kväll. Om flaskor går sönder kan dessa ställa till fruktansvärda skador i bland annat fötterna för dem som inte ser skärvorna i vattnet.

På lördagsmorgonen väckte vi ett trött gäng ungdomar som förstod vad vi pratade om, de städade upp efter sig och var lite beklämda över detta. Så enbart tack vare det bestämde vi att inte göra en polisanmälan denna gång.

Vi vädjar nu till föräldrar med tonåriga ungdomar, ta reda på vad de tänker göra, be dem ta ansvar för sina planer och bland annat städa upp efter sig i stället för att bete sig som svin. Det är trevligast för oss alla, då kan alla vara där tillsammans, alla timmar på dygnet.

Styrelsen i Robertsholms

boendeförening

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons