Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vabba eller vobba?

/

 Snuviga barn samtidigt som den viktiga rapporten ska vara klar?

Annons

Svårt att vara närvarande hemma med sjuklingen när ingen annan kan utföra dina arbetsuppgifter?

Det är vanliga problem för tjänstemän i tider som präglas av feber, förkylningar och magsjuka. Om du är en av dem som tar med dig jobbet hem samtidigt som du tar hand om ditt sjuka barn så vobbar du, och du är inte ensam.

I en färsk undersökning från Unionen, där över 2 000 tjänstemän svarat, svarar 60 procent att de vobbar i stället för att vabba.

Majoriteten vobbar för att hinna med sina arbetsuppgifter. Två av tre vobbar för att de inte har någon att lämna över sitt jobb till. Det gäller i ännu högre grad chefer, där 70 procent vobbar. Närmare hälften vobbar för att underlätta för sina kollegor. Ekonomiska skäl hamnar längre ner i listan, bara en av tre vobbar för att inte få den lägre ersättningen från Försäkringskassan. Av dem som vobbar skulle var tredje helst slippa.

Arbetsbelastningen ökar stadigt i dagens slimmade organisationer då tjänstemän ofta har krav på sig att utföra fler arbetsuppgifter och samtidigt göra det på ett effektivare sätt. Stress och arbetsbelastning är den mest angelägna frågan för Unionens arbetsmiljöombud som också upplever att den psykosociala arbetsmiljön försämrats på arbetsplatserna.

Tjänstemännen är lojala mot sina arbetsgivare och många är i princip alltid tillgängliga för jobbet. Därför måste arbetsgivaren vara tydlig med vad som förväntas av de anställda. En enkel lösning kan vara att arbeta fram en mobil-, och tillgänglighetspolicy på arbetsplatsen. Arbetsgivarens ansvar att leda och fördela arbetet blir ännu viktigare i ett arbetsliv där gränserna mellan arbete och fritid suddas ut.

En gränslös arbetstid kanske är lönsam i dag men kan få stora konsekvenser på sikt. En rimlig arbetstid med möjlighet till återhämtning är nödvändigt både för vår hälsa och för vårt välbefinnande.

Vi välkomnar arbetsgivarna här i Gävleborg att höra av sig till oss så kan vi berätta mer om hur en tillgänglighetspolicy kan utformas.

Mia Aho Wahlberg

regionchef Unionen Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons