Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är era grundläggande värderingar, MUF?

Svar till MUF Gävleborg, 12 januari

Annons

I en debattartikel i Arbetarbladet 12 januari uppmanade MUF Gävleborgs ordförande Adam Rystedt och MUF:s förbundsordförande Rasmus Törnblom alliansen att söka stöd för en gemensam budget och på så sätt fälla regeringen. Var det stödet ska komma ifrån står inte skrivet. Då S+MP+V samlar fler mandat än Alliansen måste det stödet komma från Sverigedemokraterna. Resultatet kan innebära nyval eller en alliansregering bildad med stöd av SD.

I en kaosartad tid som denna bör politisk stabilitet värderas högst. Högt bör också värderas att hålla ett rasistiskt parti borta från politiskt inflytande. MUF:s uppmaning tyder inte på något annat än att makten att sänka skatter på bekostnad av investeringar i hela samhället går före allt annat.

Det regeringen åstadkommit så här långt innehåller mycket bra men är inte tillräckligt. Det behövs mer investeringar och en kraftfullare omfördelningspolitik för att bygga ihop Sverige efter åtta år av borgerligt styre. Trots stora utmaningar och en humanitär katastrof går det inte att blunda för att regeringen utfört eller påbörjat 97 av 105 vallöften. Att arbetslösheten sjunker och bostadsbyggandet tar fart tyder inte på något annat än att Sverige är på rätt väg.

SSU kommer att fortsätta vara en pådrivande kraft i regeringsarbetet. En pådrivande kraft för investeringar för fler jobb, bostäder, en jämlik skola och en trygg välfärd för alla. Detta uppnås inte genom ökade löneskillnader och marknadslösningar. Det skapas genom att vi investerar i varandra och omfördelar resurser.

SSU Gävleborgs uppmaning till MUF är att värna politisk stabilitet och göra sitt yttersta för att hålla Sverigedemokraterna borta från inflytande. Fundera en gång till på var ni har era grundläggande värderingar. Fundera på om det är värt det. Makt är inte allt, utan ett verktyg för att nå ett sitt ideologiska drömsamhälle. Tänk om tänk rätt MUF, vi måste stå enade mot rasismen alla dagar.

 

Elin Pöllä

Distriktsordförande SSU Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons