Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår stora hund är faktiskt jättenäll

Svar till ”En småhundsägare”, Arbetarbladet 28 juni. Den händelse som du skrivit om vet jag inte var du har hört eller sett. Den eller de som såg hela händelsen och har kännedom om hundars beteende, såg något helt annat.

Annons

Att du menar att vår otroligt hemska jätte till hund var ute efter att döda den stackars damen och lilla hunden, kan jag för mitt liv inte förstå. Du kanske missade att damen i fråga klappade den hemska jättehunden direkt efter den så kallade dödsattacken. Det du också missade i din beskrivning var att vår hemska hund också blev biten av den lilla ”oskyldiga” hunden två gånger i benet. Om han nu hade varit ute efter att döda damen och den lilla hunden så hade han ju inte gått och satt sig i diket bredvid och slickat sina sår, medan den lilla hunden, som för övrigt också var lös vid bittillfället, sprang hem.

Att vår hund slet sig från tomten i samband med att de stod och skällde på varandra är hemsk olyckligt och det är vi väldigt ledsna över!

Att han knuffade damen är också väldigt olyckligt! Därför har vi tagit vårt fulla ansvar från första stund och sett till den ekonomiska biten som du oroade dig så för.

Damen i fråga hade fått sina pengar ännu fortare och hade inte behövt lagt ut en krona hos veterinären om hennes hund hade varit försäkrad.

När man läser att du tycker att vår hund borde avlivas så blir man ju bara ledsen. En hund som är så pass aggressiv eller osäker (vilket det oftast bottnar i) att den rekommenderas avlivning har inte en hel drös med hundkompisar, både hanhundar och tikar i alla storlekar och åldrar. Det är inte heller en aktiv hund som tränar och tävlar med en massa andra hundar och människor.

En sådan skadad hund är aggressiv mot alla hundar och människor! Så alla ni småhundsägare som tror att det bor en mördarhund i Årsunda är välkomna på en fika och mysa med vår bjässe så får ni se att ni klarar livhanken.

Det jag också vill få fram med detta svar är att även om vår hemska hund skäller till eller gnäller på någon hund som han möter under en promenad här i byn så är han inte ute efter att döda den. Det är helt normalt att hundar kommunicerar med varandra, och gör det på så långt avstånd vid ett möte att vi anar inte vad de har hunnit säga till varandra innan det egentliga mötet.

Jag förstår att ni småhundsägare tycker att det låter hemskt när en så stor hund skäller till, men det finns lika många aggressiva småhundar i den här byn och överallt i detta land. Det är bara det att det blir sådant fokus på en stor hund som gör väsen av sig.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons