Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våra egna försummas i mångkulturens namn

Annons

Svar till Elin Lungren, Arbetarbladet 5 augusti:

De hätska utspel som både Lennart Sjögren, kd, och Elin Lundgren, s, kommit med mot Sverigedemokraterna det senaste året torde ha en koppling till väljartappen. Som det ser ut har Sverigedemokraterna breddat sitt väljarstöd till nackdel för både kristdemokraterna och socialdemokraterna varför man anar en bitterhet.

När man läser Elin Lundgrens debattinlägg syns enbart rader med obskyra beskyllningar och en frånvaro av den egna politiken. Socialdemokraterna drar sig inte för att skydda sin egen politik i sitt försök att forma samhället mot en mosaik av kulturer där vi inte har något gemensamt. I sin strävan att likt Vladimir Putin behålla makten har man genom åren förhindrat Sverigedemokraterna från att verka under samma spelregler.

Man kan på Gävle kommuns frågeforum läsa hur majoritetens partier aktivt försökt hindra Sverigedemokraterna från att hyra möteslokaler av kommunen inför valet 2006. Kommunalrådet Marita Engström, v, svarar så här på en fråga kring uthyrning av lokaler till Sverigedemokraterna:

”Vänsterpartiet har motsatt sig och även agerat för att försöka stoppa uthyrningen”.

I liknande ordalag uttrycker sig även socialdemokraterna och miljöpartiet.

Bodil Ceballos, mp, uttrycker sig så här:

”Jag antar att det är för sent att få stopp på det nu och hade varit glad om jag fått veta det tidigare så att jag hade kunnat agera på ett eller annat sätt för att hindra det”

. Det är dessa företrädare som Elin Lundgren har samarbete med i dag, men hur var det nu Elin Lundgren uttryckte sig i sin debattartikel:

– Vi jobbar för demokrati och rättvisa.

Demokrati och rättvisa för alla som tycker som Elin Lundgren.

För Sverigedemokraterna är demokrati och rättvisa viktigt även i praktiken.

I dag ser vi hur våra egna medborgare försummas i mångkulturens namn. Svenskar åsidosätts i dag till förmån för invandrare. Vi har under socialdemokraternas styre fått höra Mona Sahlin säga att Mohammed ska gå före Kalle vid lika meriter då man söker jobb. I samma stil argumenterar EU i dag. De företag som anställer invandrare ska inte bara slippa arbetsgivaravgift utan också få en betydande del av lönen subventionerad av staten enligt Alliansens politik. Varför ska arbetslösa svenskar få stå åt sidan?

Sverigedemokraterna vill föra en förnuftig invandringspolitik där bara de som är i verkliga behov av asyl får stanna tillfälligt i Sverige. Låt oss dra gränsen där, för att inte urholka flyktingbegreppet och få en stark förankring bland svenskarna att det är viktigt att vi hjälper personer på flykt. Men då måste vi begränsa invandringen till att bara gälla verkliga flyktingar.

Vi vill till skillnad från övriga partier verka för en effektiv ekonomisk användning av skattemedlen. En användning där vi låter Sverige förbli Sverige och på effektivaste sätt hjälper länder att komma igång i stället för att hjälpa ett fåtal att komma till Sverige.

Jag ser hellre att vi hjälper 100 stycken i sina hemländer och närområden än att vi hjälper motsvarande en person i Sverige, vilket ekonomiskt kostar lika mycket. Det är en human och effektiv invandrings/biståndspolitik för Sverigedemokraterna.

Roger Hedlund

ordförande Sverigedemokraterna Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons