Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdefullt för oss

Svar till signaturen ”Undrande Ockelbobo”, Arbetarbladet 18 juli:
Wij Trädgårdar är ett stort projekt för en kommun av Ockelbos storlek och lejonparten finansieras med medel utifrån.

Annons

Stiftelsen Wij Trädgårdar är den organisation som sköter genomförandet av de stora projekten och företaget Wij Säteri AB är den del som sköter den löpande driften av anläggningarna. Ockelbo kommun har visserligen en nära relation till och en bra dialog med Wij Trädgårdar men verksamheten kan inte betecknas som kommunal.
Det direkta bidraget från kommunen är 100 000 kronor per år. Kommunen har också gått i borgen för och gett kortfristiga lån åt både stiftelsen och bolaget. Det finns förståelse för att ett projekt av denna storlek med säsongsbetonad verksamhet kan ha likviditetsproblem. Ett borgensåtagande är alltid förknippat med en risk men värdet av satsningen har bedömts som mycket värdefull för Ockelbo som samhälle.
Wij Trädgårdar har stor betydelse för att kunna locka besökare till Ockelbo något som kommer många lokala näringsidkare till del. Andra turistmål kompletterar och ger draghjälp åt varandra.
Genom samarbetet med högskolan har vi även fått en utbildning förlagd till Ockelbo och därmed också ett antal nya innevånare.
Wij Trädgårdars utveckling är lika viktig för hela regionen som för Ockelbo kommuns egna utveckling. Tillsammans så vill vi skapa en kreativ miljö där vi kan se möjligheterna till vår härliga närmiljö och ge inspiration till andra vad vi har att erbjuda från vår kommun.


kommunalråd, Ockelbo kommun


ekonomichef

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons