Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför importera en arborist?

Annons

Det kan ju bara inte vara sant att Gävle kommun importerar arbetskraft när det finns arbetslöshet i Sverige och speciellt i kommunen! Det här måste vara nån kommuntjänsteman som har gjort en riktig tankevurpa. Det går precis lika bra att jobba från stegar och skylift! Det känns osmakligt när kommuntjänstemän sätter sprätt på skattepengarna på sådana här jippon!

När det gäller kommunala tjänstemän upphör man aldrig att förvånas! Att ta folk från andra sidan jordklotet för att ansa några träd är som att skjuta flugor med kanon! Det finns arborister i Sverige – duktiga sådana – kolla på Google eller Eniro. Arbetar själv åt Stockholm stad, så jag har sett en hel del här också, men inget så här korkat förslag.

Torbjörn B Pennfäktare

Nordic Tree Care är ju ett företag som bland annat finns i Stockholm. Om de sedan anlitar/har folk från andra länder kan väl knappast vara ett problem. Tjänsten är väl normalt upphandlad så det har givits möjlighet till fler företag att lämna anbud. I övrigt så finns det vissa hockeylag som även ”importerat arbetskraft” trots hög arbetslöshet i Sverige.

Enligt samma Google är företaget Nordic Tree Care från Stockholm, och vad jag vet ligger det skapligt nära Gävle och inte på andra sidan jordklotet! Dessutom har jag för mig att Stockholm ligger i Sverige så det kan inte vara tal om import av arbetskraft.Att personer från Nya Zeeland kommer till Sverige och jobbar är väl inte konstigare än att svenskar åker till andra länder och jobbar, eller?

Googlare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons