Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför jagar ni?

Vad får vissa människor att greppa bössan och bege sig ut i naturen för att leta efter levande varelser i form av små eller stora djur i avsikt att döda dem?

Annons

Har hjärnan hos dessa människor inte utvecklats från den tiden då vi människor var jägare, det vill säga för tusentals år sedan?

Jägarfolket hade inget val. I dag behöver ingen jaga för sitt uppehälle. Lämnas djuren i fred uppkommer balans mellan rovdjur och andra djur. Tack och lov föredrar de flesta människor att uppleva naturen utan bössa på ryggen.

Tänk så mycket fridfullare en naturupplevelse är utan dödandet av oskyldiga varelser som berikar vår natur.

Jakt kan naturligtvis kanske vara nödvändig i vissa fall. Till exempel i de fall som…Tyvärr kommer jag inte på något sådant fall.

Många av oss ickejägare älskar att vara i naturen och uppleva det storslagna där. Naturälskande turister åker jorden runt för att beskåda vilda djur i dess naturliga omgivning. Jordens djurarter är tillräckligt utrotningshotade utan bistånd av er jägare.

Två dagar i rad har jag råkat hamna på avskyvärda jaktprogram på TV4 Sport. Per Morberg på storviltsjakt i Afrika, där han hjältemodigt förpassade en zebra till de sälla jaktmarkerna.

I det andra programmet fick han in en fullträff på en fågel, som drevet jagat upp från redet. Fy för dylika människor!

Ett tips: Samla ihop ett gäng blodtörstiga jägare, dela upp i två lag och lek jakt eller alla mot alla om så önskas.

Vilken kick ni skulle få utan inblandning av försvarslösa djur.

Naturvän

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons