Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

  Varför ska vi i Tierp betala för en vänsterregerings experiment?

Varje arbetad timme i Sverige lägger grunden för vår gemensamma välfärd.

Annons

När fler går till jobbet så kan fler vara med att bidra till att skolan ger alla elever en bra start i livet och att sjukvården kan hålla högsta kvalitet samt komma människor till del när de behöver den.

 

Trots att Sverige behöver fler som arbetar så går tre av fyra vänsterpartier till val på att vi ska arbeta färre antal timmar. Miljöpartiets, Vänsterpartiets och Feministiskt Initiativs radikala krav på arbetstidsförkortning skapar ett starkt tryck på Stefan Löfven och Socialdemokraterna att fortsätta sin vänstervandring. Det jobbexperiment som en eventuell vänsterregering under Stefan Löfven riskerar att utsätta Sverige och Tierp för kommer i slutändan att betalas av skolan och vården.

 

Nya beräkningar från Riksdagens utredningstjänst (RUT) visar att en arbetstidsförkortning med fem respektive tio timmar i veckan ñ som Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ föreslår ñ riskerar att innebära ett samlat skattebortfall på cirka 155 respektive 310 miljarder kronor. Bara för Tierp beräknas skattebortfallet vara mellan 69 och 138 miljoner kronor. Det motsvarar exempelvis kostnaden för 156 eller 313 grundskolelärare. Är det dessa som ska betala priset för en vänsterregerings experimenterande?

 

Sedan alliansregeringen fick väljarnas förtroende 2006 har 250~000 fler personer ett jobb att gå till. Det är bara början. Alliansen vill att än fler ska kunna ha den trygghet som ett jobb innebär och att fler kunna få vara med och bidra till allt vårt gemensamma. Därför har vi satt upp ett ambitiöst mål om att jobben ska bli 350~000 fler så att över fem miljoner människor har ett jobb att gå till 2020.

 

Det ställer krav på en målinriktad reformpolitik som bygger på stärkta drivkrafter för arbete, att fler företag kan starta och växa och att trösklarna in till arbetsmarknaden fortsätter att sänkas.

 

Daniel Blomstedt (M)

gruppledare Tierp

Ulrika Karlsson (M)

riksdagsledamot Uppsala län

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons